Kibővített kórtermeket adnak át a gyermekklinikán

2016. szeptember 25. vasárnap 16:32

Kibővített kórtermeket adnak át a gyermekklinikán

Szeptember 26-án hétfőn délelőtt tizenegy órakor a PTE KK Gyermekklinika előadótermében (Pécs, József A. u. 7.) az Onkohematológiai Osztály két, szülők elhelyezésére alkalmas kórtermének ünnepélyes átadására kerül sor.

A kibővített kórtermek lehetővé teszik az osztályon összesen négy szülő éjszakai pihenését. Az építkezés megtervezése a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának köszönhető.

A költségeket egy országos és két helyi alapítvány (Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány és "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért) viselte. A kivitelezést a PTE Kancellária Műszaki Szolgáltatási Igazgatóság Beruházási Osztálya szervezte és felügyelte.

A súlyos állapotú, krízishelyzetben levő kisgyermek mellett a szülő az éjszakát a székek helyett mostantól a kórterem kibővített részében elhelyezett ágyban töltheti.

Egyébként a szülők térítésmentes szállása, ahol az alváson kívül mosdási, mosási és főzési lehetőség is biztosított, változatlanul a Lions Club Normandia Pécs segítségével megoldott a klinikától nem messze.

Képünk illusztráció. 

Forrás: PTE - Fotó: MTI/Vajda János