Kiállítással és online programokkal ünnepel a Tudásközpont

2020. október 17. szombat 15:30

Kiállítással és online programokkal ünnepel a Tudásközpont

Online kerekasztal-beszélgetéssel, kvízjátékkal és kiállítással ünneplik a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületének tízéves fennállását - közölte a létesítményben működő Csorba Győző Könyvtár az MTI-vel.


A Baranya megyei könyvtári feladatokat ellátó intézmény közleményében emlékeztettek arra, hogy a Tudásközpont 2010. október 25-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében elkészült épületben kapott helyet a megyei bibliotéka, azaz a Csorba Győző Könyvtár, a Pécsi Tudományegyetem központi könyvtára, az egyetem jogi és közgazdaságtudományi karának könyvtára, s az épületben alakították ki a Dél-Dunántúl legnagyobb gyermekkönyvtárát is.



A kommünikében azt írták, hogy a járványhelyzet következtében nagy közönséget vonzó események helyett online módon igyekeznek megünnepelni az évfordulót.

Egyebek mellett már zajlik az a sorozat, amely során minden nap egy-egy érdekességet tudhatnak meg az olvasók a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Facebook oldalain. Az online események szervezői ugyanitt egy kvízjátékot is indítottak, melynek helyes kitöltői között könyvtári ajándékcsomagokat sorsolnak majd ki.

A Tudásközpont épületének földszintjén keddtől november 5-ig látható az a fotókiállítás, amely az elmúlt tíz év legemlékezetesebb pillanataiból ad ízelítőt.

Október 22-én délután a könyvtárak szerepéről online kerekasztal-beszélgetést is tartanak, amelyet a Csorba Győző Könyvtár YouTube csatornáján követhetnek az érdeklődők - írták a közleményben.

MTI