Két tétel között alapított zenekart két pécsi egyetemista, íme, a Pí Therapy - Videó!

2018. július 10. kedd 10:18

Két tétel között alapított zenekart két pécsi egyetemista, íme, a Pí Therapy - Videó!

Az idei PTE-ETK oklevélátadó ünnepségén mutatták be hivatalosan a Pí Therapy első videóklipjét. A két fiatal pécsi tehetség, Kollarics Attila és Végh Balázs, akik nem mellesleg szintén ETK-s hallgatók, valami egészen különlegeset tudnak létrehozni zenéjükkel. 

 

 

- Hivatalosan 2015-ben álltatok össze zenekarrá. Honnan jött az elképzelés?

Végh Balázs: - Igazából az egész ötlet spontán volt. Éppen két tétel között ültünk, mikor az Attila megkérdezte, nincs-e kedvem vele menni, mert ő lemegy gitározni. Így kezdődött az egész, ő gitározott, én meg írtam hozzá a szövegeket. Éppen akkor zajlott egy tehetségkutató, egyetemi rendezvényekre kerestek fellépőket. Két nap elteltével már fel is léptünk az első számunkkal.

Kollarics Attila:- Nekem volt egy álmom, hogy a zenével valamit elérjek a jövőben, de arra nem gondoltam, hogy pont egy olyan embert találok, aki rapet hallgat és szövegeket is ír. Igazából két különböző műfajt képviselünk, de pont ezért sikerült valami egyedit összehoznunk.

- Van valami fontos mondanivalótok, amit a zenétekkel át szeretnétek adni a közönségnek?

Végh Balázs:- Leginkább az életszemléletünk. A zenénk végig tükrözi azt a lelkiállapotot, vagy azt a pillanatot, amit éppen érzünk. Ha megnézünk egy adott számot, egy az egyben visszaadja, hogy melyikünk éppen milyen hangulatban van. Lehet ez egy csodálatos péntek este, vagy éppen egy borzalmas hétfő reggeli érzés.

- Nem volt nehéz összeegyeztetni a tanulást a zenéléssel?

Kollarics Attila: - Sokszor volt, hogy nem tudtuk, hogyan tovább, hiszen ott volt a suli mellett a munka is, meg egyéb elintéznivalók. Nem tudtunk mindig elég értékes időt szánni a zenére. De szerencsére mindig volt valamelyikünknek elképzelése, ötlete, amin tovább tudott gördülni a folyamat. Igazából maga az élmény miatt volt fontos, hogy tovább menjen valahogy, nem az elvárások miatt. Remélhetőleg most már nagyobb teret fog kapni a zene, hiszen fontos hogy mindig jelen legyen az életünkben.

- Hogyan forgattátok a klippet, mit érdemes tudni róla?

Kollarics Attila: - Lényegében egymás között találtuk meg azokat az embereket, akikkel együtt tudunk dolgozni, és fontos megjegyezni, hogy a videóklip rendezője, Püsök Péter is szobatársunk volt. Fontos kitétel volt, hogy a magunk eszközeivel, alacsony költségvetésből sikerüljön létrehozni a videót.

Végh Balázs: - A videónk olyan, mint egy látcső, tele utalásokkal az együtt eltöltött négy évünkre. Bemutatja az ETK-s időszakunkat a mi szemszögünkből.- Mik a jövőbeni tervek a zenekart illetően?

Végh Balázs: - Most lezárult egy fejezet az életünkben, és innen egyből továbblépünk. Kijelenthetjük, hogy ennek itt nincs vége, hosszú távra tervezünk. Persze sok minden meg fog változni, hiszen Attila most lediplomázott, dolgozni fog, én viszont még maradok az egyetemen. De vannak dolgok, amik az embert boldoggá teszik, és azokat nem szabad feladni. Talán a következő időszakban még nyugodtabban tudjuk folytatni a zenélést, mint ezelőtt.

 

Kálóczy Eszter - Fotó: Püsök Péter