Képviselők adományaiból vehettek új járművet a pécsi önkéntes tűzoltók

2018. szeptember 11. kedd 14:49

Képviselők adományaiból vehettek új járművet a pécsi önkéntes tűzoltók

Őri László alpolgármester és a városházi Fidesz-KDNP frakció képviselői is jelentős adományokat biztosítottak a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület számára, hogy a szervezet új járművet vásárolhasson egy leharcolt helyett. A tűzoltóautó átadását kedden tartották. 

 

- A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület lassan tíz éve teljesít szolgálatot Pécsett és környékén, munkájuk eredményeként a speciális mentésekben elévülhetetlen érdemeket szereztek, jól egészítik ki a hivatásos katasztrófavédők és mentőszolgálat munkáját. Az önkéntes tűzoltók minden pécsi polgár számára jó példát mutatnak, ők azok az emberek, akik ingyen dolgoznak, szabadidejüket áldozzák fel azért, hogy a pécsiek nagyobb biztonságban élhessenek. Ezért a város vezetése a kezdetek óta támogatja az egyesületet - méltatta a szervezetet Őri László alpolgármester kedden.

A városvezető elmondta: az egyesületnél mindeddig egy matuzsálem korú, több mint negyvenéves tűzoltójármű szolgált, ezért gyűjtés indult a megye domborzati viszonyainak megfelelőbb, újabb jármű megszerzéséért.

- Képviselőtársaimmal természetesen szívesen beálltunk az ügy mögé, s jelentős összegekkel járultunk hozzá a szervezet céljaihoz. Ennek eredményeként ma már Pécsett van, s szolgálatra kész az új kocsi - mondta Őri.

Az alpolgármester beszámolt róla: a képviselői adományokból egymillió forint gyűlt össze a jármű megszerzéséért.

- A város vezetése azért tartotta fontosnak az önkéntesek támogatását, mert amellett, hogy nagy mértékben segítik a hatóságok munkáját, nagy biztonságot is jelentenek a Kertvárosban élők számára azáltal, hogy ott van a telephelyük - tette hozzá.

Az önkéntesek jelenleg harminc fővel látnak el szabadidejükben szolgálatot. Az új kocsi a régi járműhöz képest háromszor annyi vizet, 3000 litert képes elszállítani. Emellett pedig a terepjáró képessége is jobb, emellett mostantól már habbal is tudnak oltani az önkéntesek. Eddig ilyenre nem volt lehetőségük.

 

Forrás: Pécs önkormányzata