Karácsonyi fényárban pompázik egy ház Hirden, több mint hatezer égő díszíti az épületet

2019. december 11. szerda 10:27

Karácsonyi fényárban pompázik egy ház Hirden, több mint hatezer égő díszíti az épületet

Sötétedést követően még a buszok is lassítanak, amikor elhaladnak a különleges díszítésű Zengő utcai családi ház előtt, hogy az utasok megcsodálhassák a látványt. Mátis Viktor az idei évben már csaknem hatvan füzért, körülbelül harminc darab figurát, valamint egy LED fényforrásokból formázott karácsonyfát is használt a dekorációhoz.


Karácsonyi hangulat uralkodik a Pécs-Hirden található Zengő utca egyik házánál, sötétedés után látványos fénydíszekbe öltözik az épület.

Mátis Viktor 2015-ben döntötte el, hogy különlegessé teszi otthonát az ünnepi időszakban.
Első évben még csak egy fényfüzér került fel az ereszaljra, de ezt követően nem volt megállás.

- Idén már több mint hatezer égő díszíti a házat. Megtalálható itt körülbelül harminc figura, például rénszarvas szánnal, ajándékcsomag, valamint nagyjából hatvan füzér is része a dekorációnak - sorolta a hirdi fiatalember.

 


 

Büszkén említette munkatársunknak a mintegy ötszáz fényforrással díszített, három és fél méter magas fát, illetve a hétszáz égőből összerakott mosolygó fenyőt. Mindkettő saját készítésű alkotás.

 


 

Kérdésünkre elmondta, a dekorálás körülbelül két hetet vett igénybe. Az elmúlt esztendőkben az ezzel járó munka szinte teljes egészét Mátis Viktor végezte, de természetesen, ha szükséges volt, felesége is segített. Megtudtuk, a villanyszámla miatt nem fáj egyikük feje sem, a LED izzók ugyanis rendkívül alacsony fogyasztással működnek.

A fényárban úszó ház mostanra igazi látványossággá vált, sokan keresik fel az épületet, és persze rengeteg gratuláció érkezett. Ebben az időszakban még az utcában közlekedő buszok is lassítanak, hogy az utasok megcsodálhassák a látványt.

A fények december 6-án gyúltak fel, és egészen vízkeresztig világítanak majd minden nap délután fél öttől éjfélig, illetve hajnali öt és hét óra között.

Palotás Péter