Kalapáccsal támadt egy nőre egy aggastyán Baranyában - Nem tetszett, ahogy parkolt

2021. január 21. csütörtök 09:46

Kalapáccsal támadt egy nőre egy aggastyán Baranyában - Nem tetszett, ahogy parkolt

A Pécsi Járási Ügyészség többek között súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy idős férfi ellen, aki közlekedési vitáját akarta lerendezni egy kalapáccsal. 

 

A 80 éves férfi 2020 augusztusában falujában szóváltásba keveredett a rokonlátogatásra hazaérkező sértettel.

Az idős férfi azt kérte számon a sértett nőn, hogy gépkocsijával rosszul parkolt és mellette nem tud elhaladni. A vádlott annak ellenére kezdeményezett veszekedést a sértettel, hogy a sértett járműve szabályosan, forgalmi akadályt nem képezve állt az úton.

A férfia vita során hangosan szidalmazta a nőt, majd a nála lévő kalapáccsal a sértett feje felé ütött, miközben indulatosan kiabálta, hogy szétveri a fejét. A nőnek sikerült az ütést elhárítania, azonban a férfi ezt követően megmarkolta, megszorította a sértett csuklóját.

A nő, tartva attól, hogy az idős férfi tovább támad, ezért közölte vele, hogy rendőrt hív.

Ekkor a vádlott egy alkalommal a kalapáccsal ráütött a sértett gépjárművére, majd a helyszínt elhagyta.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés eszköze, a kalapács, alkalmas volt arra, hogy súlyosabb sérülést is okozzon a sértettnek, így a férfi cselekménye a súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség