Kábítószergyanús anyagokat találtak egy siklósi házban

2018. május 22. kedd 11:30

Kábítószergyanús anyagokat találtak egy siklósi házban

A Pécsi Járásbíróság május 21-én elrendelte egy siklósi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklása bűntette megalapozott gyanúja miatt.  

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfitól 2017 májusától egy másik, az ügyben gyanúsítottként már kihallgatott személy kábítószert tartalmazó anyagokat vásárolt és azt tovább értékesítette más személyek részére. A gyanúsítottnál tartott házkutatás során különböző kábítószergyanús anyagokat és a termesztéshez szükséges eszközöket, berendezéseket foglaltak le.

A jelentős tárgyi súlyú bűncselekményekre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével meghiúsítaná vagy megnehezítené a büntetőeljárást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el. Az ügyész és a gyanúsított a bíróság határozatát tudomásul vette, míg a védő - mivel az ülésen nem vett részt - az ülést követő három napon belül jelenthet be fellebbezést.

Forrás: Pécsi Járásbíróság