Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új élményközpontja

2018. december 15. szombat 14:00

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új élményközpontja

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja - közölte az intézmény, miután pénteken bemutatták a projektben részt vevő iskolák vezetői számára a központ céljait és programjait. 

 

Mintegy 13 ezer Baranya megyei gyermek vehet részt természettudományos élménypedagógiai oktatásban a következő években az állatkertben. Az első iskolás csoportok január 7-én érkeznek.

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program (EFOP) 500 millió forintos forrásából kialakított élményközpont a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület, a pécsi Janus Pannonius Múzeum és az állatkert összefogásával valósul meg - írták.

Hozzátették: a projekt eredményeképpen a Baranya megyei gyermekek körülbelül egyharmada jut el a pécsi állatkertbe és vehet részt természettudományos élménypedagógiai oktatáson.

"A Mecsekben található Pécsi Állatkert ideális helyszíne az élményközpontnak, hiszen a diákok a természetben bolyongva ismerkedhetnek a növény- és állatvilággal" - idézte a kommüniké Páva Zsoltot (Fidesz-KDNP), Pécs polgármesterét.

A közlemény szerint Siptár Dávid igazgató az eseményen azt emelte ki, hogy a projekt megvalósításába mintegy húsz intézményt vontak be, így heti, vagy akár napi rendszerességgel kínálnának a nemzeti alaptantervhez kapcsolódó természettudományos foglalkozásokat.

MTI