Ismét van virtuózunk: a pécsi diák, Kiss Péter is továbbjutott a Virtuózok válogatójából

2018. április 22. vasárnap 08:25

Ismét van virtuózunk: a pécsi diák, Kiss Péter is továbbjutott a Virtuózok válogatójából

Videó! Kilenc versenyző jutott tovább a Tinik korcsoportjából a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójában, a Virtuózok negyedik szériájában. Köztük a Pécsi Művészeti Gimnázium diákja, a 16 éves Kiss Péter. 


A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán péntek este sugárzott válogaTó adásban tizennyolc fiatal tehetség, köztük több visszatérő versenyző állt a zsűri elé.
jutott tovább a Tinik korcsoportjából Beke Márk (harsona), Urbán Benjámin (zongora), Fazakas Tamás (magánének) és két visszatérő: Bencze Máté (szaxofon), valamint Pethő Rebeka (fuvola).

A zsűri közös döntésével rajtuk kívül még négy versenyző folytathatja az elődöntőben: Kiss Péter (harmonika), Varga Mária Kinga (fagott), Szabó Ágoston (magánének) mellett a visszatérő Temesvári Bence (cselló) jutott tovább.

Boros Misi után tehát ismét izgulhatunk pécsi versenyzőért Kiss Tamás személyében. A dunaújvárosi születésű, 16 éves fiú a Pécsi Művészeti Gimnázium diákja, Kéméndi Tamás tanítványa.

A válogatón bemutatott produkciója erre a linkre kattintva tekinthető meg.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

Jövő héten a Kicsik korcsoportjának válogatóját láthatják a nézők. A közmédia klasszikus zenei tehetségkutató műsora április 20-án, pénteken újrakezdődik a Duna csatornán. A versenyzők minden héten három korcsoportban bizonyíthatnak majd, az abszolút nyertest pedig június 8-án hirdetik ki.

 

M. B. - Fotó: Mediaklikk.hu