Ismét hamis brit jogsival bukott le egy sofőr Baranyában

2019. június 03. hétfő 09:54

Ismét hamis brit jogsival bukott le egy sofőr Baranyában

Közúti ellenőrzés során bukott le az a gépkocsivezető, aki hamis brit vezetői engedéllyel közlekedett Harkány térségében. 

 

 

Közokirat-hamisítás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 34 éves siklósi férfi ellen, aki hamis vezetői engedéllyel közlekedett.

A rendőrök  április 23-án 11 óra 25 perckor Harkány közelében igazoltatták a személygépkocsival közlekedő férfit, aki az ellenőrzés során átadott a rendőröknek egy, a saját nevére kiállított brit vezetői engedélyt.

Az okmánnyal kapcsolatban felmerült a gyanúja annak, hogy az hamis, ezért az egyenruhások a gépkocsivezetőt előállították a rendőrkapitányságra.

Gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, és a rendőröknek azt is elmondta, hogy a hamis jogsit az interneten vásárolta 350 fontért.

Az ügyben a Siklós Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

A baranyai járőrök az elmúlt időszakban végrehajtott közúti ellenőrzések során több esetben is felfedtek olyan brit vezetői engedélyt, amelyről később az okmányszakértői vizsgálatok megállapították, hogy az hamis.

Májusban egy 29 éves mohácsi sofőrt igazoltattak a rendőrök az 57-es út M6-os autópálya felhajtójánál. A férfi az ellenőrzés során átadott a rendőröknek egy vezetői engedélyt, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanúja annak, hogy - a korábbi esetekhez hasonlóan - az okmány hamis.

A gépkocsivezetőt előállították a Mohácsi Rendőrkapitányságra, ahol a rendőröknek elmondta, hogy a hamis brit jogosítványt tavaly vásárolta 1000 fontért Angliában.

Ellene közokirat-hamisítás elkövetése miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK