Iskolába, kórházba is riasztották a baranyai tűzoltókat

2022. január 07. péntek 14:29

Iskolába, kórházba is riasztották a baranyai tűzoltókat

Három tűzesethez vonultak csütörtökön a pécsi és komlói hivatásos tűzoltók, szerencsére azonban tüzet ténylegesen egyik helyszínen se tapasztaltak. Elektromos meghibásodás miatt egy villamos szekrény, egy autó műszerfala, valamint egy szünetmentes tápegység akkumulátora füstölt. 

 

 

Pécsen, a Petőfi utcában, egy szakiskola folyosóján levő villamos szekrényből füstölést észleltek, ezért a villamos szekrényben lévő kapcsolókat lekapcsolták és az intézményben lévő 80 diák és 10 oktató az épületet elhagyta.

Az egység hőkamerával, kézi porral oltó biztosítása mellett a villamos szekrényt átvizsgálta, füstölést és hőmérséklet elváltozást nem tapasztalt. Az áramszolgáltató szerint a villamos szekrény javítása szükséges. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt, másban kár nem keletkezett.

A komlói hivatásos tűzoltók egy járműhöz vonultak Komlón, mert az autó műszerfala menet közben elkezdett füstölni és lángok is kicsaptak a kormánykerék alatti biztosítéktáblából. Az egység a kormány alatti műszerfalat megbontva vizsgálta meg a már áramtalanított járművet.

Este Pécsen, az Akác utcában található kórházépülethez vonultak a tűzoltók, mert egy szünetmentes tápegység akkumulátora füstölt. A tápegység két, nem használt műtőt látott el energiával. A tűzoltók a helyszínt biztosították, amíg a műszaki szakemberek a szünetmentes tápegységet a hálózatról lekötötték, azt követően pedig kiszellőztették a helyiséget.

Forrás: Katasztrófavédelem