Ingyenes utazásra hívja a pécsieket a kisvonat vezetője nemzeti ünnepünkön

2019. október 22. kedd 09:33

Ingyenes utazásra hívja a pécsieket a kisvonat vezetője nemzeti ünnepünkön

Igen nemes felajánlást tett a péc  kisvonat üzemeltetője: október 23-án, szerdán ingyenes vonatozásra várja a pécsieket. 

 

 

A Facebook-on közzétett bejegyzés szerint Denke Zoltán szeretettel vár minden pécsi lakost szerdán délelőtt tíz és délután öt óra között.

Az ingyenes ajánlat igénybe vételéhez mindössze a lakcímkártya felmutatására van szükség (tehát a nem pécsiek nem élhetnek a lehetőséggel.)


Denke Zoltán nem először tesz nemes gesztust.

A belvárosban közlekedő kisvonat vezetője három éve ötvenegyezer forintot és egy nyugdíjszelvényt talált a szerelvényen.

Miután név nem szerepel a nyugdíjszelvényen, s Denke Zoltán munkája miatt csak pár nap m tudta volna leadni a pénzt a rendőrségen vagy a nyugdíjfolyósítással foglalkozó hivatalban, azt remélte, a sajtó segítségével mielőbb megtalálja a pénz a gazdáját.

Dacára annak, hogy több tízezren olvasták erről szóló írásunkat , nem így történt, ezért lépett. A nyugdíjfolyósító intézetben a törzsszám alapján azonosították az illetőt, aki elhagyta a járandóságát.

Kiderült, hogy egy, a Kertvárosban lakó nyugdíjasról van szó, akit ezt követően Denke Zoltán felkeresett, és személyesen adta át neki az 51 ezer forintját.

 

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)