Személyesen kézbesítette a pécsi kisvonat vezetője az elveszített nyugdíjat

2016. július 25. hétfő 09:55

Személyesen kézbesítette a pécsi kisvonat vezetője az elveszített nyugdíjat

Miután senki nem jelentkezett azért az ötvenegyezer forintért, amit egy nyugdíjszelvény kíséretében pénteken talált a városnéző kisvonat vezetője, Denke Zoltán, hétfőn lépett, s maga derítette ki, kit illet az összeg. 

Amint arról beszámoltunk, Denke Zoltán, a belvárosban közlekedő kisvonat vezetője péntek délelőtt arról értesítette hírportálunkat, hogy ötvenegyezer forintot és egy nyugdíjszelvényt talált a szerelvényen.

Miután név nem szerepel a nyugdíjszelvényen, s Denke Zoltán munkája miatt legközelebb csak hétfőn tudta volna leadni a pénzt a rendőrségen vagy a nyugdíjfolyósítással foglalkozó hivatalban, azt remélte, a sajtó segítségével mielőbb megtalálja a pénz a gazdáját.

Dacára annak, hogy több tízezren olvasták erről szóló írásunkat, nem így történt, ezért hétfőn lépett. A nyugdíjfolyósító intézetben a törzsszám alapján azonosították az illetőt, aki elhagyta a járandóságát.

Kiderült, hogy egy, a Kertvárosban lakó nyugdíjasról van szó, akit ezt követően Denke Zoltán felkeresett, és személyesen adta át neki az 51 ezer forintját.


EQM