Íme, ők az Év női példaképei Baranyában - Átadták a pályázat nyerteseinek a díjakat

2020. március 09. hétfő 16:20

Íme, ők az Év női példaképei Baranyában - Átadták a pályázat nyerteseinek a díjakat

Nőnapon adták át az „Év női példaképe Baranyában" pályázat díjait.

 

 

Az Év női példaképe pályázat célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a Baranya megyei nőket, anyákat, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak és mások számára is inspirációként szolgálnak.


A pályázatra bárki jelölhette saját magát, illetve olyan barátját, rokonát, ismerősét, akit érdemesnek tartott a díjra.

Az idei évben leginkább olyan nők pályázatát várták, akik elsősorban vidékfejlesztésben, térségfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, új- illetve hagyományos ágazatokban dolgoznak.

Az idei évben a Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönségdíjat Dr. Bereczki-Barna Szilvia (képünkön) nyerte meg.

Szilvia a Hurcibaba Egyesület alapítója és vezetője, mely az irányítása alatt végzi szerteágazó munkáját, a kisgyermekgondozáshoz, környezettudatos háztartásvezetéshez, az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadásokat szervez, valamint különböző témájú workshopokat tart. Férjével 4 gyermeket nevel és folyamatosan törekszik a munka és magánélet egyensúlyának fenntartására.

A legnagyobb kihívást a két terület elhatárolása jelenti, egyre jobban ügyel arra, hogy csak "nyitvatartási időben" dolgozzon, így a családjával töltött időben teljes figyelemmel tud lenni feléjük.

A benyújtott pályaműveket szakmai zsűri is elbírálta és kiválasztotta közülük a leginspirálóbbat .

A szakmai díjat Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka kapta.

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka három gyermek édesanyja, feleség, háziasszony, egy gazdaság vezetője, egy hulladékmentes műhely alapítója, egy zöldhulladék átvevőhely üzemeltetője, egy odútelep fenntartója, vállalkozó és önkéntes. A létrehozott családi gazdaság mostanra egy értékeket hordozó, jövőbe mutató vállalkozássá nőtte ki magát. Boglárka megalapítottam a BT Regiment Kreatív Műhelyt, ahol a saját maga által vegyszermentesen termelt növényeket dolgozza fel a legkreatívabb módokon, hulladékmentesen. Gazdaságukban ősmagyar gyümölcsöst, bogyós termő ültetvényt, több mint 100 különböző fajta fűszer- és gyógynövényt és számos zöldségkultúrát termesztenek és gondoznak a legnagyobb odafigyeléssel, gyermekei aktív részvételével, ízig-vérig családi vállalásként.

A gazdaság szerves részét képezi egy zöldhulladék átvevőhely, mely keretein belül biztosítják a környékbeli lakosok számára a zöldhulladék átvételét, komposztálását, majd igény szerint a kész komposzt visszaosztását.

A választás természetesen nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében egy különleges és példaértékű élettörténetet ismerhettünk meg. Reméljük, történeteik sokak számára inspirációként tudnak szolgálni!

A pályázat ünnepélyes díjátadójára vasárnap a Lauber Dezső sportcsarnokban került sor, a Pécsimami Közhasznú Egyesület családi délutánján.

EQM