Idős párt rabolt ki otthonában két férfi Komlón

2022. január 17. hétfő 08:42

Idős párt rabolt ki otthonában két férfi Komlón

A Komlói Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik tavaly nyáron egy idős párt bántalmaztak és nyugdíjukat elvették. 

 

 

A vádirat szerint a két férfi elhatározta, hogy az idős pár nyugdíját megszerzik.

A két vádlott a nyugdíjak kézbesítésének napján a déli órákban ment be a 64 és 78 éves sértettek lakásába úgy, hogy az egyik vádlott benyomta a bejárati ajtót. A másik vádlott a férfi sértettet félrelökte.

A férfiak a lakásban pénz után kutattak, de csak egy üres pénztárcát találtak, mivel a sértettek a nyugdíjat elrejtették. A vádlottak az ágyban fekvő idős hölgyet hajánál fogva megemelték és az üres pénztárcával megütötték a fejét.


A vádlottak ekkor elhagyták a lakást, de egyikük néhány perc elteltével ismét belökte a
bejárati ajtót, visszament a lakásba. A vádlott látta, hogy a férfi sértett pénzt rejt a zoknijába, őt az ágyra lökte és védekezését legyűrve, tőle az elrejtett pénzt - 61.000 forintot - eltulajdonította.

A másik vádlott ezen túlmenően 2021 tavaszán Komlón, az utcán bántalmazott egy férfit, őt ököllel arcon ütötte, amitől a sértett állkapcsa eltörött.

Az ügyészség mindkét férfit idős személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, a
fiatalabb férfit ezen felül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. A rablás büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Az egyik vádlott letartóztatásban van, míg a másik más ügyben szabadságvesztés
büntetését tölti.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Komlói Járásbíróság fog dönteni.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség