Idén is tízezreket vonzott a Zsolnay Fényfesztivál - Lenyűgöző látványosság volt

2021. október 04. hétfő 12:59

Idén is tízezreket vonzott a Zsolnay Fényfesztivál - Lenyűgöző látványosság volt

A koronavírus miatt őszre halasztott fesztivál minden nehezítő körülmény ellenére elsöprő sikert aratott, és több tízezer látogatónak nyújtott feledhetetlen élményt. A Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőversenyen német győzelem született. 

 

 

Az V. Zsolnay Fényfesztivál az ország első és egyetlen fényfesztiváljaként több mint 150 programmal várta az érdeklődőket. Emellett a nemzetközi fényművész szakma krémje is részt vett a szakmai programokon és kerekasztal-beszélgetéseken, tovább növelve a fesztivál nemzetközi hírét.

Vasárnap este hirdették ki a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőverseny győzteseit. A döntőbe jutott 10 versenyző a Székesegyház homlokzatát keltette életre 3 dimenziós fényfestéssel.

A verseny győzteséről egy öttagú nemzetközi zsűri hozott döntést, ez alapján a német Ruestungsschmie.de: Colors of noise című alkotása lett az első helyezett. A fényművész csoport 5.000 euro pénzdíjazásban részesül, emellett meghívást kapott a világ legjobbjaiból álló „Győztesek Ligájára", az iMapp Bukarest fényfestőversenyre.

A közönségdíjas a magyar Fluid című csapat lett a Source című alkotással, így ők a következő Zsolnay Fényfesztiválon önálló fényinstallációval mutatkozhatnak be.

 

EQM