Idén is kalandorkodhattunk Pécsett, hét pécsi szolgáltató fogott össze

2018. november 09. péntek 13:45

Idén is kalandorkodhattunk Pécsett, hét pécsi szolgáltató fogott össze

Több mint ezren vettek részt a Pécsi Kalandor kezdeményezésben, melynek célja az volt, hogy hét pécsi szolgáltató összefogásával minél több turistának és környékbelinek kínáljanak kedvező áron, összetett szabadidős lehetőségeket. 

 

A tavaly nagy sikerrel indult kezdeményezésben idén a Zsolnay Kulturális Negyed, a Pécs Zoo, a TV Torony, a Janus Pannonius Múzeum, a Mecsextrém Park, a Zsályaliget Hotel és Élménypark, valamint a Cafe Frei fogott össze.

Aki a turisztikai szezonban felkereste valamely látványosságot és ott belépőt váltott, az pecsétgyűjtő füzetet kapott, amivel a következő helyszíneken egyedi kedvezményekhez jutott. A szolgáltatók többségében húsz százalékos kedvezményt biztosítottak, de sok esetben ajándékokat (pl. éjszakai bobozást) vagy egyéb akciókat kínáltak.

A kezdeményezés arra motiválta a látogatókat, hogy ne elégedjenek meg Pécs kínálatának csupán egy szeletével, hanem sokoldalúan, minél több értékes helyszínt felfedezve váljanak igazi kalandorokká. Így a pecsétek gyűjtése egyúttal élmények gyűjtését is jelentette.

- A 2010-es Európa Kulturális Fővárosa év óta folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy a város turisztikai erejét növeljük és a pécsiek is megtapasztalhassák, hogy milyen turistának lenni a saját lakóhelyükön - mondta el dr. Őri László, Pécs alpolgármestere. Hozzátette: A Pécsi Kalandor elindításakor még csak bíztak a sikerében, de mára már bizonyított, hiszen több százan élhették át az élményt, milyen kalandorként megismerkedni a város értékeivel, többek között az állatkerttel és az extrém parkkal.

- Különösen örülök, hogy a Zsolnay Negyed céljaival összhangban, főleg családok tudták kedvezményesen megcsodálni a kiállításainkat - számolt be Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója hangsúlyozta, hogy ez a kezdeményezés jó példaként szolgálhat, hiszen népszerű pécsi és környékbeli szabadidős helyszínek úgy fogtak össze, hogy az minden együttműködő fél és a látogatók számára is kedvező eredményt hozzon miközben bemutatja Pécs gazdagságát és a helyieket is turistáskodásra bíztatja a saját városában.

Dr. Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója örömét fejezte ki, hogy a JPM részese lehet az együttműködésnek. - Azt várjuk ettől, hogy mindenki nyerni fog: Pécs és az idelátogató turisták is, hiszen olyan programról van szó, amivel öregbíthetjük a város hírnevét - mondta.

A pénteki sajtóeseményen kisorsolták a játék győztes kalandorát, aki három fő részére szóló háromnapos wellness hétvégét nyert.

A szervezők a pozitív visszajelzések hatására bejelentették: jövőre újra elindul a Pécsi Kalandor, ráadásul fejlesztéseket is terveznek.

 

Forrás: Pécs önkományzata