Huszonhárom méter mély kútból mentettek ki szombaton egy kiskutyát Pécsett

2020. október 11. vasárnap 09:11

Huszonhárom méter mély kútból mentettek ki szombaton egy kiskutyát Pécsett

Szombaton délután egy kiszáradt kútba esett kölyökkutya miatt riasztották a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesületet. A katasztrófavédelemmel kiegészülve a civil szervezet alpinistái csodával határos módon épségben hozták fel a rémült ebet. Az állatot műteni kell, de gazdái nem képesek állni a költségeket, ezért gyűjtés indult.


A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület szombaton közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy huszonhárom méter mély kútba esett kutyához riasztották őket. Mint azt a civil szervezettől lapunk munkatársa megtudta, az eb Pécsett, a Mecsekoldalban járt szerencsétlenül.


Ebbe a mélységbe zuhant Manó.


A kölyökkutyát alpinisták és a hivatásos tűzoltók közös munkájával sikerült élve felhozni. Ha azt nézzük, hogy az állat nagyjából annyit zuhant, mintha egy épület ötödik-hatodik emeletéről esett volna ki, a csodával határos, hogy lábtöréssel megúszta.

A Manó névre hallgató kutyát azonnal orvoshoz vitték, a szakember pedig műtétet javasolt. Mivel a kutya gazdái ennek költségét nem tudják állni, lemondtak az ebről.

A Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány magához vette Manót, és gyűjtést indítottak a műtétre. Aki megteheti, hogy segítsen, a civil szervezet 50800111-15613048 bankszámlaszámára utalhat összeget. Kérik, a közleménybe azt írják, Manó.

Palotás Péter - Fotó: Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület