Hoppál Péter: miközben Pécs a csőd felé robogott, a balliberálisok magukat jutalmazták

2019. május 23. csütörtök 14:49

Hoppál Péter: miközben Pécs a csőd felé robogott, a balliberálisok magukat jutalmazták

Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy az önkormányzat 4,7 milliárdos pozitív eredménnyel zárta a tavalyi évet, a csütörtöki közgyűlésen felidézte, 2009-ben a város a csőd szélén állt a korábbi baloldali-liberális városvezetés regnálása miatt. A politikus arra is kitért, hogy Pécs önkormányzata 2002 és 2009 között összesen 3,1 milliárd forintot fizetett ki jutalmakra. 

 

Amint arról hírt adtunk , a pécsi önkormányzat 4,7 milliárdos pozitív eredménnyel zárta a tavalyi évét, a város közgyűlése csütörtökön fogadta el a zárszámadást.


Az ülésen napirend előtt felszólalt Hoppál Péter (képünkön) példaként említette, hogy az MSZP jelenlegi elnöke, Tóth Bertalan pécsi alpolgármesterként előfordult, hogy napjában kétszer is jutalmat vett fel, "miközben a város a csőd felé robogott, s teljesen eladósodott".

A politikus egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy éppen az az ellenzék nem szavazta meg a megyeszékhely anyagi helyzetének rendbetételét szolgáló intézkedéseket, amely előtte "elherdálta" a város vagyonát - közölték.

Egy, a Demokratikus Koalíció pécsi tagjainak gyűléséről korábban kiszivárgott hangfelvételre utalva Hoppál Péter hozzátette: e szerint nem kizárt, hogy gyanús pénzügyi körök biztosítottak korábban ellenzéki listás helyeket, ezért sajnálja, hogy nem mondtak le önkormányzati képviselői helyeikről azok, akik "ebben a maffiagate ügyben magukat belesodorták".

MTI