Hétfőtől pusztítják a gyomnövényeket Pécsett

2020. május 11. hétfő 07:57

Hétfőtől pusztítják a gyomnövényeket Pécsett

BIOKOM Nonprofit Kft. május 11. és 15-e között végzi a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését - számolt be oldalán a pécsi városüzemeltetési cég.

 

 

A permetezések a hajnali órákban kezdődnek. Mint írták, a Medallon és az Armo SL (totális gyomirtó) szereket használják majd, amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett vegyszerek.

A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő nincs. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre viszont kifejezetten veszélyesek.

Közterületen található eszközökre, például gépjárművekre jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Az eljárás során idén új technológiai megoldást vezetnek be, a permetszert a közelmúltban elterjedt ULV technológiával juttatják ki, melynek számos előnye van. A megoldás lényege, hogy egy készülék a víz nélkül előállított permetszer cseppeket igen apró szemcsékre porlasztja, és védőernyő segítségével irányítottan juttatja ki a felületre a gyomirtó szert.

Forrás: Biokom