Havazás: áramkimaradások a megyében, korlátozások a pécsi buszforgalomban

2017. január 14. szombat 09:22

Frissítve: 2017. január 14. szombat 14:38

Havazás: áramkimaradások a megyében, korlátozások a pécsi buszforgalomban

Frissítve: feloldották a kamionstopot. Az éjszaka esett hó - bár jelenleg olvad - fennakadásokat okozott a közlekedésben, a kamionok forgalmát a 6-os főúton jelenleg is korlátozzák, a pécsi buszok egy része sem jár a teljes útvonalon. A megyében áramkimarások is voltak.  

Ahogy az előrejelzésekben ígérték, pénteken késő délután havazásba fordult az addigi esőzés, s ugyan a vártnál kisebb mennyiséget kaptunk a nyakunkba, mégis okozott kisebb-nagyobb fennakadásokat az időjárás.

Pécsett a helyi járatú buszok egy része nem jár a teljes vonalon: a 35,35Y jelzésűek Misinára nem mennek fel, Dömörkapunál fordulnak, az Árpádtetőre tartók a Hősök teréig mennek. Somogy és István-akna között, a vasasi temető és Petőfi-akna között, valamint a Hősök tere és István-akna között nem közlekednek. Az Árpádtető felől István-akna felé vezető út lezárásra került, a belógó veszélyes faágak miatt, így István akna Rücker-akna felől közelíthető meg.

Baranya útjai járhatóak, havasak, sónedvesek; nincs a megye területén elzárt település, azok megközelíthetőek tömegközlekedéssel is. A közútkezelő jelenleg 42 munkagéppel és 60 fővel takarítja az utakat.

A kamionok újra közlekedhetnek a 6-os főúton Pécsvárad és Mecseknádasd között.

A főutak a megyében latyakosak, nedvesek, de viszonylag jól járhatóak, az alsóbb rendű utak jelentős része viszont még havas, ezért csúszós.

A tűzoltóknak is akadt dolguk, jellemzően kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, s árokba csúszott kocsikat is mentettek.

A hó és eső miatt áramkimaradások is voltak/vannak Baranyában, összesen tizennégy településen, egyebek mellett Bükkösdön, Fekeden és Helesfán dolgoznak a hibák kijavításán a szakemberek.

Ma egyébként jelentős havazás már nem várható.

Képünkön: a frissen esett hó az ingatlantulajdonosoknak is adott munkát Pécsett. 

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva