Hátba szúrta partnerét italozás közben

2018. május 17. csütörtök 16:00

Hátba szúrta partnerét italozás közben

A Pécsi Törvényszék május 17-én kihirdetett ítéletével a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és négy év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte és kötelezte a büntetőeljárás során felmerült 87.793 forint bűnügyi költség megfizetésére.  

2017. május 10-én, az esti órákban a sértett a komlói lakásában tartózkodott, ahol a vádlottal és annak volt élettársával együtt italoztak. Ennek során a vádlott és a sértett is nagyobb mennyiségű bort ivott, melytől mindketten ittas állapotba kerültek.

A sértett és a vádlott ennek során szóváltásba keveredtek egymással, majd a sértett megtámadta a vádlottat. A vádlott védekezett, a sértettet többször megütötte, dulakodás közben a földre kerültek.

Egy idő után a sértett felhagyott a vádlott ütlegelésével, felállt, hogy újabb italt töltsön magának. Eközben a vádlott - miután ő is felállt - az asztalról egy 11 cm pengehosszúságú kést vett magához, majd a neki hátat fordító sértettet egyszer hátba szúrta. A vádlott a sértett hátából kivette a kést, majd a földre dobta és folytatta az italozást.

A mentőket és a rendőrséget a vádlott volt élettársa hívta ki másnap hajnali 1 óra körül.

A szúrás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos, közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett, életét a szakszerű, időben érkezett orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, míg a vádlott és védője - önvédelemre hivatkozva - felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet még nem jogerős.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék