Hat falun át üldöztek a rendőrök egy betépett autóst, megúszta felfüggesztettel

2018. november 07. szerda 13:53

Hat falun át üldöztek a rendőrök egy betépett autóst, megúszta felfüggesztettel

A Komlói Járásbíróság hétfőn kihirdetett ítéletével K.B. vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 3 év 10 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, úgy, hogy a szabadságvesztés büntetés végrehajtását kettő évi próbaidőre felfüggesztette.

 

 

Közúti veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt áll bíróság elé az a férfi, aki még tavaly október 5-én a kora esti órákban bódult állapotban közlekedett az általa vezetett
személygépkocsival a 66-os számú főúton, amikor a Sásdi Rendőrőrs
rendőrei közúti ellenőrzést tartottak. 

A járőrök ennek során észlelték, hogy a vádlott „Előzni tilos!" jelzőtábla hatálya alatt, a záróvonalat átlépve előzött meg egy másik személygépkocsit. Ekkor megkülönböztető hang- és fényjelzést használva követni kezdték a vádlott által vezetett járművet, hogy intézkedés alá vonják.


A vádlott nem állt meg a gépkocsijával, hanem továbbhaladt és a
sebességhatárt folyamatosan átlépve közlekedett, nem az útviszonyoknak és a forgalmi jelzéseknek megfelelően, több településen keresztül haladva, miközben több szembejövő gépjárművet kényszerített lehúzódásra.

A kocsit - hat településen keresztül üldözve - a rendőröknek a 6601 számú úton sikerült intézkedés alá vonni. A vádlott a gépkocsit a gépjárművezetésre hátrányosan ható szerek hatása alatt vezette.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék