Hargitai Jánost, Hoppál Pétert, Kővári Jánost és Nagy Csabát indítja a Fidesz Baranyában

2022. január 27. csütörtök 15:29

Hargitai Jánost, Hoppál Pétert, Kővári Jánost és Nagy Csabát indítja a Fidesz Baranyában

Szerdán döntött a Fidesz országos választmánya arról, hogy kiket indít egyéniben a 2022-es országgyűlési választáson. Baranya megyében nincs meglepetés, az előzetesen vártak szerint alakult az egyéni képviselő-jelöltek névsora.

 

A mohácsi székhelyű, 3. számú választókerületben a nemzeti oldalt ismét Hargitai János képviselheti az áprilisban esedékes választáson. 

A nagynyárádi illetőségű politikus 1998 óta országgyűlési képviselő, színre lépése óta az összes választást magabiztosan nyerte, utoljára a szavazatok több mint 58 százalékával nyert a körzetében.

A pécsi központú, 1-es számú választókerületében Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke, megyei fejlesztési kormánybiztost indítja a Fidesz-KDNP jelöltje.

Kővári Jánosnak nem ismeretlen terep az Országgyűlés, 2010-ben az akkor kertvárosi választókerületből került be a T. Házba.

Az ÖPE elnöke civil, nem tagja sem a Fidesznek, sem a KDNP-nek. 

A másik pécsi székhelyű választókerületben Hoppál Péter indul újra a Fidesz-KDNP színeiben. 

A pécsi politikus 2014 óta országgyűlési képviselő, 2018-ban majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, mint a másodikként végző jobbikos jelölt, 2014-ben pedig az akkor még MSZP-s, ma már DK-s Szakács Lászlót legyőzve jutott a parlamentbe.

A Baranya 4-es választókerületben ismét Nagy Csaba lép szorítóba.

Ő 2018 óta képviseli az Ormánságot is magába foglaló körzetet, amely területét tekintve az ország legnagyobb választókerülete: Szigetváron kívül mintegy százhetven települést foglal magában.

Képünk illusztráció.

 

M. B.