Gyász: elhunyt Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke

2018. augusztus 20. hétfő 11:05

Gyász: elhunyt Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata mély fájdalommal tudatja, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után augusztus 20-án elhunyt Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke. 58 éves volt. 

 

Heinek Ottó Mohácson született, általános iskolai tanulmányait Borjádon végezte. 1978-ban érettségizett a pécsi Leöwey Klára Gimnáziumban, majd sorkatonai szolgálatának teljesítése után megkezdte tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar magyar-német szakán, ahol 1983-ban szerzett diplomát.

Ezt követően a német nyelvű Neue Zeitung munkatársa lett. Itt 1990-ig dolgozott, időközben a MÚOSZ Újságíró Iskoláját is elvégezve.

A rendszerváltást követően a Miniszterelnöki Hivatalhoz került, ahol kormánytanácsosként dolgozott a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Hivatalnál. Még ugyanebben az évben főosztályvezetővé, majd 1995-ben a hivatal elnökhelyettesévé nevezték ki. 

Az 1999-es országos kisebbségi önkormányzati választáson megválasztották a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökévé, tisztségében többször is megerősítették.

Forrás: MNOÖ - EQM