Gyakorlatilag minden pécsi városrészben kátyúznak ősszel - Rá is fér az utakra

2018. október 18. csütörtök 10:56

Gyakorlatilag minden pécsi városrészben kátyúznak ősszel - Rá is fér az utakra

A megnövekedett forgalom miatt folyamatosan keletkeznek kisebb-nagyobb hibák a pécsi úthálózaton. A BIOKOM Nonprofit Kft. idén ősszel lényegében valamennyi városrészben végez javításokat, előresorolva a balesetveszélyes kátyúk, repedések megszüntetését. 

Pécsett összesen nagyjából ötszáz kilométer hosszú burkolt út, illetve 370 kilométernyi járda található. Ekkora felületen nem meglepő, hogy napról napra újabb kátyúk keletkeznek, főleg úgy, hogy az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett a forgalom.

A városüzemeltetésért felelős BIOKOM Nonprofit Kft.-nél természetesen figyelik az utak állapotát, illetve bejelentések alapján is értesülnek a hibákról. Az úgynevezett karbantartási programot ezek alapján rendszeresen frissítik a cégnél, kiemelten kezelve a balesetveszélyes burkolathibák javítását.

Erdős Réka sajtófelelős lapunk érdeklődésére elmondta, folyamatosan végzik a kátyúzási munkákat. Jelenleg melegaszfalttal történnek a javítások, míg a téli időszakban - amikor a keverő üzemek nem működnek - a rendelkezésre álló úgynevezett infra technológiát illetve hidegaszfaltot használnak.

Mint megtudtuk, az őszi kátyúzási programban lényegében valamennyi városrész szerepel. Októberben többek közt a belvárosban, a Rókusdombon, a Szigeti külvárosban, a makári részeken, Uránvárosban és Kertvárosban dolgoznak majd. Novemberben pedig például a Donátusban, Bálicson, Patacson, Rácvárosban, Somogyban, Hirden és Vasason jelennek meg a munkások.

A BIOKOM Nonprofit Kft. számára az idei esztendőben összesen 180 millió forint áll rendelkezésre a városi út- és járdahálózat üzemeltetésére. Ez az összeg a nagyobb felújítások és új szakaszok építési költségeit nem tartalmazza.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva