Grazban bálozott Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere

2020. január 13. hétfő 08:48

Grazban bálozott Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere

Grazban bálozott szombaton Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere, látogatását júniusban viszonozza egy delegáció.

 

 

Rudi Roth, Magyarország tiszteletbeli konzulja, Claudia Sachs-Lorbeck, a grazi önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője és Molnár András, a Grazi Magyar Egyesület elnöke, a város St. Leonhard kerületének polgármestere fogadta szombaton Grazban Bognár Szilviát, Pécs alpolgármesterét.

Bognár Szilvia egyebek mellett a meglévő szakmai együttműködések tartalommal való megtöltéséről tárgyalt az osztrák város vezetőivel, ide értve művészeti iskolák kapcsolatát, a közlekedéstervezés és a roma felzárkóztatás témakörét. Az alpolgármester egy júniusi eseményre, az EKF Staféta nevű konferenciára invitálta az osztrák testvérváros küldötteit.

A szombati napot a 132. Magyar Bál zárta, amelyet Pécs alpolgármestere részvételével nyitottak meg.

A városházi sajtóközlemény szerint már Péterffy Attila A megújuló város nevű polgármesteri programjában is kiemelt szerepet kapott a német nyelvterületekkel való kulturális, gazdasági és turisztikai együttműködések fejlesztése.

 

A szombati látogatás ennek a folyamatnak az egyik első eleme volt. Pécsnek erős német közössége van, tagjai tenni akarnak a városért, a város önkormányzata pedig elkötelezett abban, hogy a német gyökerekkel és kapcsolatokkal rendelkező helyi vállalkozások kapcsolatait erősítse.

Ezen a téren a következő lépés egy helyi cégek képviselőit is tömörítő delegáció látogatása lesz Pécs németországi testvérvárosába, Fellbachba.

Forrás: Pécs önkormányzata