Gázos ügyek: június óta nem jön számla, az ügyintézés szinte lehetetlen - Olvasói levél

2022. október 27. csütörtök 12:35

Gázos ügyek: június óta nem jön számla, az ügyintézés szinte lehetetlen - Olvasói levél

Szeretnék fizetni, csak éppen nem tudok, mert hónapok óta nem kapok gázszámlát - ha egyszer megérkeznek a csekkek, akkor meg majd nem tudok, mert egyszerre nem lesz miből - írta olvasónk.

 


Átalánydíjat fizetek a gáz után, eddig nem is volt semmi gond, jöttek a csekkek időben, aztán elszámoltunk, ha túlfizettem, visszakaptam, ha én tartoztam, fizettem. 

Egyszerű, tervezhető a szisztéma. 

Mostanra azonban már csak volt. 

A gázár emelkedése miatt egyrészt szerettem volna áttérni a diktálásos metódusra, amit egész egyszerűen nem tudtam elintézni.

A telefonos ügyfélszolgálat - keresem a nyomdafestéket tűrő jelzőt, de nem igazán találom, így ennél maradok - egy kalap sz*r.

Értem én, hogy már majd' az egész világ az internetre költözött, én azonban egyelőre még a földön élek, s nem vagyok nagy barátja a virtuális ügyintézésnek, tehát azzal sem jártam sikerrel.

Mindegy, gondoltam, akkor maradok az átalánynál. 

Csakhogy éppen a csekkek nem jönnek. Az utolsót júniusban kaptam meg, azóta semmi. 

Ez azért gáz, mert nyilván a gáz nem lett ingyenes, sőt, vagyis egyszer csak megkapom majd a csekkeket, de akkor meg egyszerre nem tudom őket befizetni, mert nem lesz miből.

Tudom, tudom, hogy akkor lehet részletet kérni, stb. de az egyrészt újabb ügyintézési tortúra, meg tartozni sem szeretnék.

Ezért úgy döntöttem, személyesen ballagok be a cég ügyfélszolgálatára. 

Az ajtóig jutottam. Ott közölték, csak időpontfoglalással lehet jönni, azt pedig - mint ámulatomra kiderült - személyesen nem lehet intézni, csak például a neten. Ők pedig azon hüledeztek, hogy én ezt nem tudom.

Megkértem hát valakit, foglaljon nekem. November 10-re sikerült. 

Remélem, addigra megjönnek a csekkek valamilyen csoda folytán, így talán be sem kell mennem az irodára, s így nemcsak az utat meg az időt spórolom meg, hanem azt is, hogy (megint) hülyének nézzenek, s kiderüljön, hogy úgyis nekik van igazuk.


EQM