Garázdákat fékeztek meg a polgárőrök a Király utcai körforgalomnál, vascső és kés is előkerült

2018. június 29. péntek 16:23

Garázdákat fékeztek meg a polgárőrök a Király utcai körforgalomnál, vascső és kés is előkerült

Rendőri elismerésben részesült három pécsi polgárőr, akik verekedést akadályoztak meg nemrég. Egy agresszív nőtől vascsövet vettek el, az egyik férfi zsebében pedig kés lapult. A garázdákat feltartóztatták, amíg a zsaruk a helyszínre nem értek.

Mondhatni, családi összefogással akadályozták meg, hogy vér folyjon Pécsett. A Mecsek Polgárőr Egyesület elnöke, Lankovics Emil ugyanis lányával, Lankovics Dianával és fiával, Lankovics Dániellel közösen járőrözött, amikor kiabálásra figyeltek fel a Lánc utca közelében.

- Egy hatfős társaság tagjai fenyegették egymást - emlékezett vissza a civil szervezet vezetője. - Miután megláttak minket, a banda egy része az egyik ház lépcsőházán keresztül elmenekült, a többiek pedig az épületet megkerülve utánuk eredtek - idézte fel.

Keleten is akcióba léptek

Nem mondhatni, hogy unalmasan telne a polgárőrök élete. Pár nappal a körforgalom közelében történt eset után a keleti városrészben kellett intézkedniük. Mint azt Lankovics Emil munkatársunknak elmondta, két bódult fiatal a Hősök teréről haladt Mecsekszabolcs felé. Mikor megugatta őket egy udvaron lévő kutya, az állatot tovább ingerelte az egyikük, akit meg is harapott az eb. Miután a ház tulajdonosai elzavarták őket, gyakorlatilag ugyanezt „játszották el" egy másik épületnél. Végül a polgárőrök segítségével rendőrkézre kerültek.

A polgárőrök észrevették, hogy egy nőnél vascső van, ezért őt visszatartották, az eszközt pedig elvették tőle.

A csoport többi tagja eközben ismét egymásra talált, újra kiabálástól volt hangos a környék. A polgárőrök is hamar ott teremtek, ám ekkor tovább fokozódott a helyzet, kiderült ugyanis, hogy az egyik garázda zsebében kés lapul.

A lakók és a polgárőrök hívásának köszönhetően ekkor már úton voltak a helyszínre a rendőrök, akik rövid időn belül megérkeztek. Mikor a csoport tagjait megmotoztál, kiderült, hogy a férfinál valóban volt egy kés, így nem sokon múlott, hogy komoly sérüléssel járjon a csetepaté.

A vascsővel felszerelkezett nőt, az említett férfit, illetve a banda még egy tagját a rendőrök előállították, ellenük csoportos garázdaság gyanújával indult eljárás.

A Pécsi Rendőrkapitányság nem felejtett el köszönetet mondani a polgárőrök intézkedéséért, a napokban hivatalos levélben elismerésüket fejezték ki a bátor és szakszerű munkáért.

 

Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: pixabay.com