Folytatódik a pécsi egészségügy fejlesztése, több százmilliót költenek a rendelőkre

2018. április 16. hétfő 08:53

Folytatódik a pécsi egészségügy fejlesztése, több százmilliót költenek a rendelőkre

A kertvárosi rendelőintézet márciusi átadásával nem zárultak le a pécsi egészségügyi beruházások. Sőt, mint Hoppál Péter országgyűlési képviselőtől megtudtuk, az előttünk álló hónapokban mintegy félmilliárd forintot költenek új rendelők építésére, illetve a már meglévők modernizálására.

Régóta várták már a Kertvárosban élők, hogy megnyissa kapuit a városrészben működő rendelőintézet. Az intézmény március 20-i átadása azonban nem jelenti a végpontját az elmúlt években tapasztalt pécsi egészségügyi fejlesztéseknek.

- Újabb jelentős egészségügyi fejlesztés indul Pécsett. Ennek keretében számos háziorvosi rendelő újul meg a mai kor követelményeinek megfelelően, e mellett pedig hamarosan teljesen új épületben fogadhatják a betegeket Hirden és Újhegyen is - nyilatkozta lapunknak Hoppál Péter országgyűlési képviselő.

A Veress Endre utcai rendelők is megújulhatnak

A Lánc utcai rendelőintézetben a pár évvel ezelőtt történt felújításnak köszönhetően modern körülmények fogadják a betegeket, és természetesen a nemrég átadott kertvárosi intézményben is 21. századi a színvonal. A pécsi önkormányzatnál azon dolgoznak, hogy rendelkezésre álljon a Veress Endre utcai rendelők rekonstrukciójához szükséges összeg.

Hozzátette: a beruházások összértéke nagyjából 500 millió forint.

A tervek szerint a munkálatok már idén júniusban elkezdődnek, elsőként a keleti városrészben. Hirden ekkor nem csak az óvoda felújításába vágnak bele, hanem új orvosi rendelőt is építenek. Ha minden jól halad, az átadót jövő tavasszal tarthatják.

Szeptemberben aztán Újhegyen is indulnak a fejlesztések, a városrész szintén új rendelőt kap mintegy százmillió forintból. Az épület várhatóan 2019 elején készül el.

Az egészségügyet érintő beruházásokból az Uránvárosban élők sem maradnak ki.

- Ősszel elkezdődik a Kőrösi Csoma Sándor utcai gyermekorvosi rendelő építése, ahol három praxis is működik majd. A 234 millió forintból megvalósuló beruházás várhatóan tavasszal fejeződik be - fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, a felújítások révén jelentős mértékben emelkedik az egészségügyi ellátás színvonala a városban, az új rendelők átadásával pedig több ezer ember számára válik könnyebbé az orvoshoz való eljutás.


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva (archív)