Fogarasi Gábor: a legerősebb ellenzéki pártként nem lépünk vissza a DK-jelöltek javára

2018. március 18. vasárnap 11:58

Fogarasi Gábor: a legerősebb ellenzéki pártként nem lépünk vissza a DK-jelöltek javára

Javában zajlik a kampány az idei országgyűlési választásokra, minden párt és szervezet mozgósította aktivistáit és szimpatizánsait, hogy minél több választópolgárt győzzenek meg a maguk igazáról. Ezúttal a Jobbik egyik pécsi képviselőjelöltjét, Fogarasi Gábort kérdeztük az ellenzéki oldalon többször hangoztatott összefogásról, pártja programjáról, valamint arról, hogy mit szól Vona Gábor pártelnök iszlámhoz fűződő kapcsolatáról. 

A pécsi képviselő szerint amennyiben nyernek, akkor a Jobbik „magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel fog kormányozni".

- Nulladik lépésként az elszámoltatást jelöltük meg, majd a következő területeket emelem ki, ahol történelmi jelentőségű fordulatra van szükség: a biztonság, a demokrácia, a korrupció feltárása, a versenyképesség javítása, az elvándorlás megállítása és a nemzetközi presztízs növelése - mondta.

Mint közölte, a Jobbik választási programja 67 oldalon keresztül mutatja be, hogy milyen konkrét lépésekkel kívánják Magyarországot a mostani leszakadóról felemelkedő pályára állítani úgy, hogy közben minden generáció és élethelyzet tekintetében egy élhető és biztonságos országot teremt.

Vona Gábor pártelnök iszlámhoz való közeledéséről szólva kifejtette, hogy szerinte az nem Vona Gábor szegénységi bizonyítványa, hogy sokan nem tudják, az Allah kifejezést Isten megnevezésére használják például a Törökországban élő keresztények és zsidók.

- Így, ha Vona Gábor egy török egyetemen magyarul beszédet mond, amit a hallgatóságnak lefordítanak, elhangzik az Allah, azaz Isten elnevezés. Tudomásom szerint a török muszlimok "Tanri" néven az Allahon kívüli isteneket nevezik, Istent Allahnak, és így gondolta ezt a fordító is, aki Istent Allahnak fordította a pártelnök úr beszéde nyomán.(szakértők álláspontja szerint viszont isten avagy Isten fordítása törökül Tanri - a szerk.). Hozzátette, hogy Vona Gáborról hazudtak már éppen eleget, egyet viszont soha, méghozzá azt, hogy lopna, márpedig a szavazóknak erre érdemes figyelniük.

A baloldallal való együttműködésről szólva Fogarasi kijelentette, hogy a legerősebb ellenzéki pártként nem nekik kell gondolkodniuk azon, hogy visszalépjenek-e az esélytelenebbek javára.

- Nem gondolom, hogy újabb ciklusra lehetőséget kellene kapnia és hiteles politikai elit lehet az, amelyik kormányon már kudarcot vallott. Nem áll szándékunkban DK-jelölt javára történő visszalépés, mivel elnöküknek is köszönhető, hogy hárommillió koldus országává tették hazánkat.

Fogarasi szerint migránsügyben világos, következetes és egységes a Jobbik álláspontja. Szerinte a pártja szorgalmazta elsőkét a kerítés felállítását, szükség esetén a jelenleginél hosszabb határszakaszt érintve.

- Mi azt valljuk, hogy se szegény, se gazdag, se titkos migráns ne lépjen hazánk és az Európai Unió területére. A mi kormányzásunk alatt elképzelhetetlen lesz, hogy folytatódjon a letelepedésikötvény-biznisz, aminek nyomán több mint 20 ezer, köztük bizonyítottan bűnöző migráns jutott hazánkba, így más uniós országokba is. Az Orbán-kormány migránsügyben három dolgot tett: vizet prédikált, miközben bort ivott, eközben pedig a terroristák látóterébe helyezte Magyarországot. A témával kapcsolatos víziónk az, hogy a kerítés marad, a jelenlegi kormány megy, a határőrség jön!

 

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva