Fizetésképtelenné vált a Tüke Busz? - Felszámolási eljárást indítottak az önkormányzati céggel szemben

2020. február 15. szombat 11:12

Frissítve: 2020. február 15. szombat 11:23

Fizetésképtelenné vált a Tüke Busz? - Felszámolási eljárást indítottak az önkormányzati céggel szemben

A Pécsi Újság.hu érdeklődésére a Hollandiából érkezett Volvo-buszokat a Tüke Busz Zrt.-nek értékesítő Bus & Coach Trade BV képviseletét ellátó ügyvéd megerősítette, felszámolási eljárást kezdeményeztek a pécsi önkormányzati céggel szemben. 

 

 

Dr. Keller Ágnes lapunk kérdéseire válaszolva közölte, a Bus & Coach Trade BV képviseletében pénteken kérelmet terjesztett elő a Pécsi Törvényszéken a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelenségének megállapítása és felszámolásának elrendelése iránt.

A felszámolási eljárásban a holland cég 77.377 euró összegű tőkekövetelést és ennek késedelmi kamatait, összesen 94.844,20 eurót (mintegy 32 millió forintot) érvényesít a Tüke Busz Zrt-vel szemben.

A követelés 2015 óta áll fenn, mivel a Bus & Coach Trade BV által értékesített 115 darab Volvo busz vételárából a szóban forgó összeget a Tüke Busz Zrt a mai napig nem fizette ki.

Dr. Keller Ágnes közölte azt is, hogy a Tüke korábban elismerte a tartozás tényét Gelencsér Gyula által, azonban azt többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki.

A felszámolás eljárás megindítása előtti fizetési felszólítást küldött az ügyvéd a Tüke Busz Zrt.-nek azzal, hogy amennyiben február 10-ig nem fizetik ki a tartozást, úgy felszámolási eljárást kezdeményez velük szemben.

A Tüke Busz Zrt. erre a mai napig nem válaszolt, s mivel most sem vitatták a tartozást, erre tekintettel nyújtotta be az ügyvéd pénteken a felszámolási kérelmet a Pécsi Törvényszékre.

(Kapcsolódó anyagainkat lás jobbra fent - a szerk.)


M. B. - Fotó: Dittrrich Éva (archív)