Felújítás miatt dübörögnek ismét kamionok a kertvárosi Maléter Pál úton

2018. november 19. hétfő 15:44

Felújítás miatt dübörögnek ismét kamionok a kertvárosi Maléter Pál úton

A környéken élők megelégedésére évek óta tilos 7,5 tonnánál nehezebb járművel ráhajtani a Maléter Pál útra. Egy ideje azonban - mint olvasónk jelezte - újra kamionok dübörögnek az amúgy is forgalmas szakaszon. Megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy mi ennek az oka.

- Az elmúlt hetekben rendszeresen látok kamionokat áthaladni a Maléter Pál úton, pedig úgy tudom, nem hajthatnak rá a szakaszra. Ez nem csak a zaj, hanem a balesetveszély miatt is problémás - panaszkodott a környéken élő egyik olvasónk. Munkatársunk is tapasztalhatta a helyszínen: hétköznap délelőtt 10 perc alatt nyolc darab nagy tömegű teherautó dübörgött át a város ezen részén. 

Az út közelében lakók úgy vélik, főleg csúcsidőszakokban a megnövekedett forgalom miatt a gyalogos átkelés a korábbiaknál is nehézkesebb lett a Krisztina téri zebrán, ebben a kereszteződésben - bár többen petícióban kérték - nem építettek ki jelzőlámpás rendszert. Mivel az átkelőt sok iskolás is használja, mindenképpen fontos a figyelmes közlekedés.


A pirossal jelölt részen zajlik a felújítás.


A témával kapcsolatban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, akiknek a válaszából az derült ki, a kamionok szabályosan használják a kertvárosi szakaszt. Mint írták, a társaság az idei útfelújítási programjainak keretében valósítja meg az M60-as autópálya végcsomópontja és a Pellérdre vezető út közötti, Pécs-Péterpusztát érintő szakasz felújítását. Ez lezárással és időszakos forgalomtereléssel jár.

Hozzátették: a beruházás kapcsán a sztráda végszelvényétől a kamionforgalom elterelése szükségessé vált a Maléter Pál útra.

A Közútnál hangsúlyozták, a beruházás a környéken élők, illetve az arra közlekedők érdekeit szolgálja. A tervek szerint az építés december 21-ig tart, addig az érintettek türelmét kérik.


Képünkön: kamionok haladnak át a Maléter Pál út egyik kereszteződésén.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva