Felmentik a Zsolnay vezérigazgatóját!

2008. január 21. hétfő 21:47

Néhány héten belül felmentik pozíciójából Kovács Gyulát, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatóját.

Forrásaink szerint az önkormányzat többségi tulajdonában lévő céget hat éve vezető Kovács Gyula az elmúlt héten már több indirekt jelzést is kapott arra nézvést, hogy a városházi vezetés fel kívánja állítani székéből.

Egyelőre nem tudni, hogy a posztot kinek szánják, de több mint valószínű, hogy "politikai zsákmány"-ként kezelik, azaz baloldali érdekkörökből választják ki Kovács utódját.

A felmentésről szóló kezdeményezést a mai gazdasági bizottsági ülésen a baloldali többség megszavazta - az ellenzék kivonult.

FRISSÍTVE
(15:07)

Időközben sikerült telefonon elérnünk Kovács Gyulát, aki csak annyit mondott, nem kívánja minősíteni a tulajdonos döntését.

Mint más forrásból megtudtuk, a vezérigazgatót rendes felmondással kívánják elküldeni a cégtől, s az erről szóló döntést - Tasnádi Péter polgármester kérésére - a csütörtöki közgyűlésen, zárt ajtók mögött szeretné szentesíteni az MSZP-SZDSZ koalíció.

Kovács Gyula jelenleg is érvényes szerződése ez év májusáig szólt, így az üzleti körök értetlenül állnak a rapid döntés előtt, mondván, a tulajdonos önkormányzat, ha mindenáron mással kívánja betölteni a posztot, három hónapig még várhatott volna - a botrányt elkerülendő.

A csütörtöki közgyűlési döntést még a Zsolnay igazgatóságának is szentesítenie kell, de mivel a cég többségi városi tulajdonban van, az már csak formalitásnak tekinthető.


FRISSÍTVE
(17:50)

Az eset kapcsán olyan hírek kaptak szárnyra, értesült a Dunántúli Napló, miszerint a vezérigazgatói poszt várományosa ifj. Ruzsa Csaba, az EKF pénzügyi igazgatója lenne.

Az érintett ugyanakkor cáfolta az értesülést.

Mint mondta, EKF-felelősként mindent megtesz a Zsolnay-program sikeréért, ám nem kíván ily közvetlen módon részt vállalni a cég működésében.


EQM