Fellökött egy idős nőt, majd ellopta ridiküljét

2018. május 14. hétfő 09:28

Fellökött egy idős nőt, majd ellopta ridiküljét

A Pécsi Járásbíróság 2018. május 11. napján elrendelte egy fiatal pécsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

A nyomozás eddig rendelkezésre álló adatai alapján a gyanúsított 2018. május 9-én a reggeli órákban, Pécs központjában az utcán, egy mondva csinált okkal megszólított egy idős, járóbottal közlekedő nőt. A sértett nem válaszolt a megszólításra, ezért a gyanúsított hátulról meglökte a tarkóját. A sértett egyensúlyát vesztve elesett, az esés tompítása érdekében eldobta a nála lévő szatyrait. Ezt követően a gyanúsított eltulajdonította a sértett ridiküljét a benne lévő okirataival, készpénzével és kulcscsomójával együtt, összesen 5.000 forint értékben.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott büntetésének feltételes szabadsága hatálya alatt áll. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy megszökne, elrejtőzne, a sértett-tanú befolyásolásával, bizonyítási eszköz elrejtésével a bizonyítást meghiúsítani törekedne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék