Felhívás a pécsi vállalkozókhoz: várják a problémák leírását és a megoldási javaslatokat is

2020. április 02. csütörtök 12:07

Felhívás a pécsi vállalkozókhoz: várják a problémák leírását és a megoldási javaslatokat is

A pécsi vállalkozásokhoz szóló felhívást tett közzé Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője. Azt kéri, juttassák el hozzá a koronavírus-járvány miatt keletkezett problémáikat, s a megoldásról szóló javaslataikat is.

 

"A koronavírus járvány okozta országos veszélyhelyzet egyik legaggasztóbb hozadéka - a legnagyobb érték, az emberélet veszélyeztetettsége mellett - a gazdasági konjunktúra megtorpanása. Mivel a vállalkozások viszik a hátukon a magyar gazdaság javát, ezért csakis a problémák minél hatékonyabb, gyors feltárása vezethet a bajban a várható káros következmények enyhítéséhez.

Az elmúlt hét során (főként egy internetes videó felhívásomat követően) egyre nagyobb számban kerestek meg a pécsi vállalkozások most keletkező problémáikkal. Mivel ezek az információk mozaikszerűen, időben elszórva, különböző csatornákon érkeztek meg hozzám, úgy döntöttem, egy fórumot teremtünk a pécsi vállalkozások problématérképének felállításához.

Április 5. vasárnap 12 óráig várjuk problémafelvetéseiket, megoldási javaslataikat a [email protected] email címen legfeljebb 500 karakterben a cég tevékenységének bemutatásával, további 1000 karakterben a legfontosabb problémával, megoldási javaslattal, ha szükséges, további melléklet csatolásával.

Várjuk minden pécsi illetőségű, vagy agglomerációs mikro-, kis- és közepes vállalkozás problémaleírását és javaslatát.

Szeretnénk rögzíteni, hogy nyilvánvalóan nem ígérhetünk minden problémára megoldást. De a problématérkép elkészítésével (melyhez egy komoly közgazdász team felajánlását megkaptuk), témacsoportokba szedjük a helyi illetőségű és országos megoldásra váró kérdéseket.

Célunk a nyilvánvalóan jelentkező piaci károk gyors feltérképezése, azok mérséklése a lehetséges beavatkozási pontokhoz történő gyors eljuttatáson keresztül.

Problématérképünket a Pécs-Baranyai Kereskedelmi- és Iparkamara vezetésével egyeztetjük, akikkel terveink szerint a náluk feltárt esetekkel közös javaslatok elkészítésében együttműködünk", olvasható Hoppál Péter felhívásában.

EQM