Felgyújtotta ismerőse házát, testvérével közölte, hogy bumm lesz, aztán meglopta a betegtársait

2018. november 07. szerda 14:52

Felgyújtotta ismerőse házát, testvérével közölte, hogy bumm lesz, aztán meglopta a betegtársait

A Pécsi Törvényszék közveszélyokozás kísérlete, rongálás, lopás, kifosztás, valamint kettő rendbeli okirattal visszaélés miatt három év három hónap szabadságvesztésre ítélt egy férfit.

 

 

A vádlott 2015. június 28-án a sértettől, annak pinceházában szeszes italt vásárolt, majd megitta.

Később úgy döntött, hogy újabb adagot vásárol. A sértett nem volt otthon, ezért a vádlott a pinceház ajtajáról a lakatot lefeszítette, bement és hét darab dobozos sört vett magához, amelyből kettőt a helyszínen elfogyasztott.

A vádlott haragudott a sértettre és úgy gondolta úgy áll bosszút, hogy a pinceházat felgyújtja, ezért az épületben talált műanyag kannát meggyújtotta, majd távozott. A tűzben a ház leégett, amely miatt a sértettnek 16.118.959 forint kára keletkezett.

 

A vádlott 2016. január 26-án bement a testvére által lakott házba, ahol közölte az ott lévő rokonaival - két nővel és három kisgyermekkel -, hogy „bumm lesz", miközben egy öngyújtót gyújtogatott.

A nyári konyha ajtaját magára zárta, az abban lévő PB palackról leszerelte a nyomáscsökkentőt és megnyitotta a palackot. Többszöri felszólítás ellenére sem zárta el a gázpalackot, továbbra is az öngyújtóval fenyegetőzött a következő szavakkal: „nem érdekel, most megdöglik mindenki, mindannyian meghalunk". 

A szomszéd közölte a vádlottal, hogy hozott neki egy sört, ekkor a vádlott kinyitotta a nyári konyha ajtaját, a két szomszéd ekkor bement a helyiségbe, a gázt eresztő palackot kivitték az udvarra, majd a vádlott testvére kinyitotta a nyílászárókat, így a gázt kiszellőztették, a helyiség ezért nem robbant fel.

 

A vádlott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Pszichiátriai Osztályán 2016. január 26. és 2016. február 6. napja között gyógykezelésben részesült.

A vádlott kihasználva a beteg sértettek figyelmetlenségét a gyógykezeltektől több alkalommal tulajdonított el pénztárcát - bennük okmányokkal, készpénzzel -, valamint mobiltelefon készüléket.

Forrás: Pécsi Törvényszék