Faragó Laura lesz a pécsi jótékonysági est vendége

2018. november 30. péntek 16:08

Faragó Laura lesz a pécsi jótékonysági est vendége

Faragó Laura Kossuth- és Magyar Örökség díjas magyar énekművész, népdalénekes lép fel Pécsett advent második vasárnapján a belvárosi református templomban jótékonysági célból - jelentette be Őri László alpolgármester, a két éve elindított programsorozat kezdeményezője pénteken, hozzátéve: idén Kárpátaljára kerülnek az esten felajánlott adományok. 

 

Két esztendeje indította útjára Őri László alpolgármester azt a programsorozatot, amely az adventi időszak, a várakozás, készülődés hangulatát hívatott meghitté tenni, egyben jótékonysági célokat is szolgál.

Mint azt Őri László pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, legutóbb Pitti Katalin Liszt-díjas magyar operaénekes, érdemes művész érkezett Pécsre a kertvárosi református templomba, idén pedig Faragó Laura Kossuth- és Magyar Örökség díjas magyar énekművész lesz a vendég december 9-én 19 órakor a Szabadság úti belvárosi református templomban.


- A „Ragyog az égen egy csillag" címet viselő eseményen hangversenyt, népdalokat, költeményeket hallgathatunk meg a művésznő tolmácsolásában. A program ingyenes, ugyanakkor idén is elfogadunk adományokat, mert szeretnénk segíteni Kárpátalja egyik legsanyarúbb helyzetében lévő közösségének; a forgolányi kisiskolások karácsonyi ünnepségéhet nyújthatunk most közösen támogatást - mondta az alpolgármester.

Forrás: Pécs önkományzata