Este óta dolgoznak a Biokom munkagépei az utakon, a járdákat éjszaka takarítják

2021. január 10. vasárnap 20:20

Este óta dolgoznak a Biokom munkagépei az utakon, a járdákat éjszaka takarítják

Pécsett 125 ember és kilenc gép végzi a síkosságmentesítést - közölte a pécsi önkormányzat. 

 


Két-három centiméter vastag hórétegre számíthatunk Pécsett hétfő reggelre. A Biokom NKft. munkatársai és munkagépei természetesen már dolgoznak azon, hogy a pécsieknek minél zökkenőmentesebben induljon a hét - írta közleményében az önkormányzat.

 

Vasárnap este hat órakor a cég kilenc járműve indult útnak a társaság Eperfás úti telephelyről. Azért csak kora este indultak el a gépek, mert a még száraz utakról az autók széthordták volna a szóróanyagot, mire az kifejthette volna hatását. A közleményben az olvasható, hogy első körben sózni fogják a pécsi utakat.

A gépek elsőként a forgalmasabb, buszok által is használt útvonalakon dolgoznak. A vasárnap esti információk alapján kotrásra nem lesz szükség, ezt 5 centiméteres vagy vastagabb hóréteg esetén végzik.


Éjszaka 11 órakor 125 dolgozó kezdi meg a munkát, az ő dolguk a pécsi járdák kézi síkosságmentesítése lesz. A tervek szerint reggel 6 óráig, mire Pécsett elindul az élet, 110 kilométernyi járdaszakaszt tisztítanak meg a város forgalmasabb részein.

EQM - Pécs MJV Önkormányzata