Érettségi vizsgaelnököket készítettek fel a feladatukra

2019. április 17. szerda 18:06

Érettségi vizsgaelnököket készítettek fel a feladatukra

A Baranya Megyei Kormányhivatal az érettségi vizsgaelnökök számára felkészítő szakmai napot tartott Pécsett, a Baranya Megyei Önkormányzat Pécs, Papnövelde utcai épületének dísztermében. 

 

 

A rendezvényen csaknem kétszáz olyan pedagógus vett részt, akik vállalkoztak az elnöki feladatok ellátására az idei érettségi vizsgákon. A továbbképzés célja az új vizsgaelnökök felkészítése, valamint a már gyakorlattal rendelkező érettségi elnökök ismereteinek bővítése volt.

A résztvevők tájékoztatást kaptak az érettségi vizsgáztatás szakmai és igazgatási normáinak változásairól, megismerkedtek az érettségi vizsgát érintő hatályos jogszabályokkal.

Az írásbeli érettségi vizsgák első időpontja 2019. május 3. napja, ahol a vizsgázók a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyakból megszerzett tudásukról adnak majd számot. A diákok többségének a vizsgaidőszak 2019. május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségivel kezdődik.

Baranyában az idei tanévben 42 vizsgahelyszínen, 106 vizsgabizottság előtt folynak majd a vizsgák.

Összesen 3801 fő érettségizik emelt és közép szinten, az általuk megjelölt vizsgák száma 11.853 (db), melyből 1659 vizsgát emelt szinten kívánnak teljesíteni. Ez utóbbi adat azt mutatja, hogy idén tavasszal a diákok a tavalyi jelentkezésekhez képest 200 emelt vizsgával kívánnak többet abszolválni.

A legtöbb emelt szintű vizsgára angol nyelvből, biológiából és történelemből jelentkeztek.

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal