Engedély nélkül vadászott társaival egy férfi

2018. június 21. csütörtök 16:26

Engedély nélkül vadászott társaival egy férfi

A Pécsi Járásbíróság június 21. napján egy vokányi férfival szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el egy hónapra, orvvadászat bűntette, lopás bűntette és vesztegetés bűntette miatt.  

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított társaival együtt 2017. november 10-én a kora reggeli órákban engedély nélküli vadelejtésre irányuló tevékenységet végzett egy baranyai vadászkerületben. Ennek során egy 200 kg-os szarvasbikát ejtett el. Az 1.602.150 forint értékű trófeát eltulajdonították.

A gyanúsított egyik társa - a gyanúsított közreműködésével - a vadászkerület vezető vadászának 300.000 forint készpénzt adott azért, hogy a fenti vadászatot ne dokumentálja.

A nyomozás során tartott házkutatás során a gyanúsítottól nagy mennyiségű tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak. A gyanúsításban szereplő, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményekre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárás során másképpen nem, csak a lakhelyelhagyási tilalom kényszerintézkedés alkalmazásával biztosított az eljárásnak ebben a szakaszában.

A bíróság határozatát a gyanúsított és védője tudomásul vették. Az ügyészség a bíróság határozata ellen fellebbezést jelentett be, a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése érdekében.

Forrás: Pécsi Járásbíróság