Előzetesbe vágták a mohácsi sorozatrablót

2018. június 14. csütörtök 09:32

Előzetesbe vágták a mohácsi sorozatrablót

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy mohácsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének kísérlete és kifosztás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2018. június 11-én a hajnali órákban egy pécsi Nemzeti Dohányboltban, az eladót fenyegetve pénzt követelt, majd miután ezt nem kapta meg, verekedésre hívta fel az ott dolgozó sértettet.

Ugyanezen a napon, ezt megelőzően Pécsett, a gyanúsított odament egy közterületen, a padon alvó férfihoz, akinek a ruházatában turkált és amikor valamit kihúzott a sértett farzsebéből, az felébredt. Ekkor a gyanúsított, a nála lévő lécdarabbal ütlegelni kezdte a sértettet, pénzét, óráját és élelmiszereit, összesen 3.000 forint értékben elvette.

Ezután, de még a rablás elkövetése előtt egy szintén a közterületen alvó másik férfi nadrágja zsebéből eltulajdonította annak pénztárcáját az irataival, készpénzével együtt, valamint mobiltelefonját, összesen 12.000 forint kárt okozva.

A fenti bűncselekmények összességükben 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.

A gyanúsításban szereplő kiemelt jelentőségű bűncselekmények miatt, a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított esetében alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett-tanúk befolyásolásával igyekezne meghiúsítani a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított szabadlábra helyezése érdekében fellebbezett. A gyanúsított kirendelt védője az előzetes letartóztatással kapcsolatban megtartott ülésen nem vett részt, esetleges fellebbezését az ülést követő három napon belül jelentheti be.

A bíróság határozata nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék