Elköltözik hétfőtől a PTE Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti osztálya

2021. október 13. szerda 14:28

Elköltözik hétfőtől a PTE Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti osztálya

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti, fül-orr-gégészeti osztálya és műtői a közeljövőben megújulnak, átépülnek. A munkálatok miatt, a folyamatos és zavartalan betegellátás érdekében a klinika sebészeti osztálya október 18-a, hétfőtől a KK Akác utcai telephelyén (volt Honvéd Kórház) látja el a betegeit. A tervek szerint várhatóan másfél évig végzi ideiglenes helyén a gyógyító tevékenységét a sebészeti osztály. 

 

 

Az egyértelműen sebészeti jellegű panaszokkal (sérülések, törések gyanúja, kisebb testfelszínt érintő égések, illetve gyakori gyermeksebészeti kórképekkel) az Akác utcai járóbeteg rendelésen kell jelentkezniük gyermekükkel a szülőknek 2021. október 18-tól, az ügyeleti időszakban is.

Nem egyértelmű sebészeti, általános gyermekgyógyászati panaszokkal (így például hányinger, hányás, hasfájás), légúti vagy emésztőrendszeri idegentestek gyanújával, mérgezésekkel, fejsérülések esetén kérik, hogy továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika József Attila utcai telephelyén jelentkezzenek!

A kérdéses esetekben az Országos Mentőszolgálat (112), illetve a klinika munkatársai telefonon (72/535-900, 38841, illetve 38811 mellék) is felvilágosítást adnak, segítséget nyújtanak a nap 24 órájában, éjjel-nappal.

A gyermekfülészeti járóbeteg ellátás továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészeti rendelésén történik a József Attila utcában.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felújítási munkálatok átmeneti időszakában a betegellátás továbbra is a lehető leggördülékenyebben történjen.

 

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs