Elkészült az Y-Triász, a 30Y zenekar új albuma

2013. október 25. péntek 09:30

Elkészült a 30Y zenekar Y-Triász RMX című remixalbuma, amelynek számai az együttes, a Hortobágyi Nemzeti Park, valamint a Fürge Diák Iskolaszövetkezet idén tavasszal kiírt közös pályázatára születtek.

A fél évvel ezelőtti kiírás értelmében a 30Y tavaly megjelent Szentimentálé című albumának hangsávjaiból, a Hortobágyi Nemzeti Park hangarchívumából és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet hangmintáiból készíthetett bárki új zenei tartalmakat, 30X-remixeket - idézte fel a szervező Egység Média/CLS Music az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Egy pályázó több pályaművel is nevezhetett, a mixeknek mindhárom hangmintacsomagból tartalmaznia kellett elemeket. A legjobb remixek kerültek fel az Y-Triász RMX című CD-re. Az anyagot a tervek szerint december közepén egy közös élő remixbulin fogják bemutatni.

A közlemény kiemelte: a kiválasztott remixelők között fiatal amatőr és félprofi dj-k, producerek szerepelnek, melléjük a 30Y felkért néhány profi producert, köztük Németh Gergelyt és Prieger Zsoltot (Anima Sound System), Ligeti Györgyöt (We Are Rockstars, Zagar) és Dj Tituszt (Bëlga, Carbonfools), hogy egy-egy dallal vegyen részt a közös alkotómunkában.

A CD válogatásában Takács Zoltán Jappán (Heaven Street Seven, Soerii&Poolek), Horváth Gergely (Petőfi Rádió - Kultúrfitnesz) és Bérczes Ádám (CLS Music/Egység Média) működött közre. A zenei producer Varga Ádám volt.

A remix-verseny fődíja a megjelenés mellett két nap a Hortobágyon szállással és programokkal két fő részére, részvételi lehetőség a Hortobágyi Nemzeti Parkban szervezett közösségi programon a 30Y-nal, backstage belépő két fő részére az együttes koncertjére, valamint HR-, illetve vállalkozásindítási tanácsadás.

 

Forrás: MTI