Elkészült a busójárás költségvetése, harminchat helyen nyolcvan programmal várják a vendégeket

2018. december 13. csütörtök 15:56

Elkészült a busójárás költségvetése, harminchat helyen nyolcvan programmal várják a vendégeket

Harminchat helyszínen nyolcvan program várja majd a február 28-án kezdődő busójárásra érkező tízezreket. A télűző hagyomány megrendezésére harminchétmillió forint áll rendelkezésre. 

 

 

A mohácsi képviselő-testület pénteki ülésén határoz a busójárás költségvetéséről. Az előterjesztés tanúsága szerint mintegy 37 millió forintot fordítanak az esemény lebonyolítására.

A rendelkezésre álló keretből nemcsak a rendezvény megszervezésével kapcsolatos kiadásokat fedezik, a keretből új kellékeket, jelmezeket, eszközöket is vásárolnak, valamint kiadványokat is készítenek.

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, amikor már pénteken és szombaton is csaknem annyi turista volt a városban, mint korábban egy gyengébb vasárnapon, jövőre már ezekre a napokra is több busócsoport fellépését, bemutatóját szervezik meg.

A Széchenyi téren, a Deák téren és a Busóudvar mellett a Szerb templom udvarán is felállítanak szabadtéri színpadot, ahol a többi helyszínhez hasonlóan LED-falon is lehet követni majd az eseményeket. Utóbbi két helyszínen sokas és szerb ételek kóstolójával is várják majd a vendégeket.

A Kanizsai Dorottya Múzeumban, a moziban a kiállításokon kívül gyermekprogramokkal, játszóházzal, koncertekkel is készülnek.

A családsegítő szolgálat udvarát Jankele udvarrá alakítják, ahol - több busócsoport saját rendezvényéhez hasonlóan - vendégül is látják a betérőket.

Az étel- és italárusok a Deák tér és a Széchenyi iskola udvarán kívül a Szentháromság utca Kígyó és Jókai utca közötti szakaszát is elfoglalhatják.

A kézműves és népművészeti portékát kínálók a Dózsa György utcát a Tompa Mihály utcáig vehetik birtokba, valamint a Vörösmarty utca egy részét is.

A Szabadság utca alsó szakaszán viszont ezúttal csak a Duna Irodaház oldalán engedélyezik az árusok elhelyezését, azért, hogy ne szűküljön le túlságosan az utca keresztmetszete.

A busójárás szombati, vasárnapi és keddi napján zajló eseményeket a világháló segítségével élő, egyenes közvetítésben is nyomon lehet majd követni.

M. B.