Élelmiszercsomagot oszt a pécsi önkormányzat

2020. december 03. csütörtök 16:09

Élelmiszercsomagot oszt a pécsi önkormányzat

A legelesettebbek ünnepét teszi élhetőbbé az önkormányzat. 

 

 

 

Pécs önkormányzata számol azzal - írták közleményükben -, hogy azok, akik egyébként is nehéz anyagi körülmények között élnek, a járvány időszakában még komolyabb nehézségekkel néznek szembe.

Annak érdekében, hogy a közelgő, rendkívül nehéz heteket segítse átvészelni a legelesettebb pécsieknek, az első körben 400 családnak elegendő tartós élelmiszercsomagot állít össze az önkormányzat, összesen mintegy 4 millió forintból.

Civil szervezetek hathatós közreműködésének köszönhetően pedig összesen mintegy 700-800 pécsi család legalapvetőbb szükségleteit tudjuk közösen kielégíteni, mire beköszöntenek az ünnepek.

 

A legrosszabb sorban élő pécsiek javát szolgálva természetesen elindítjuk idén is a szociális tűzifaprogramot, az első körben mintegy 200-250 család otthonában biztosítjuk a tűzrevalót.

Pécs önkormányzata intézményrendszere és civil szervezetek bevonásával folyamatosan monitorozza a szociális ágazatot, és amennyiben szükségesnek látja, újra beavatkozik, hogy könnyebbé tegye a legrosszabb helyzetben lévőknek ezt a nehéz időszakot.

Képünk illusztráció.

 

EQM