Egy tüntető liszttel öntötte le Weöres Sándor Király utcában felavatott szobrát - KÉPGALÉRIA

2014. november 11. kedd 13:13

Frissítve: 2014. november 11. kedd 13:49

Egy tüntető liszttel öntötte le Weöres Sándor Király utcában felavatott szobrát - KÉPGALÉRIA

ÚJABB FOTÓKKAL FRISSÍTVE. Nem sikerült botrány nélkül átadni a híres költő új pécsi szobrát. A keddi, Király utcai avatást tüntetők zavarták meg, akik közül az egyik a ceremónia során jó kilónyi lisztet öntött az alkotásra. Az ünnepség során addig is többször hangosan tiltakozó férfit közterület-felügyelők vitték el a helyszínről.

AZ ELŐZMÉNYEKRŐL IDE ÉS IDE KATTINTVA OLVASHAT.

Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint az átadó ünnepség során - melyen Czéh Dániel bábszínész és a Mátyás Király utcai Általános Iskola diákjai adtak Weöres műveit felidéző műsort - Páva Zsolt polgármester és a szobrászművész,

Kligl Sándor beszéde alatt néhány tüntető - ismert pécsi értelmiségiek, művészek - egy táblát emelt a magasba, melyen a „Kligl Sándor húzz el a szobroddal együtt!l" felirat volt látható.

Egyikük, aki maga is szobrász - Böszörményi István pécsi művészről van szó - már ennek során is többször hangosan beszólt a ceremónia szereplőinek, majd ő volt az, aki nem ksi megrökönyödést keltve a jelenlévőkben, a lisztes zacskó tartalmával is megtisztelte a költőzseni szobrát.

A tiltakozó szobrászt ezt követően, mint ahogy legfelső képünkön látható, közterületisek fogták közre és vonszolták arrébb (a McDonald's irányából a színház felé) - további atrocitásra nem került sor.

NÉZZEN MEG MÉG TÖBB KÉPET AZ ALÁBBI FOTÓRA KATTINTVA: 


Cs. E. - Fotók: Dittrich Éva