Egy ideig követte az idős nőt, majd kirabolta

2018. június 13. szerda 09:59

Egy ideig követte az idős nőt, majd kirabolta

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság június 12-én kihirdetett ítéletével, lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság 2017. november 24-én kihirdetett ítéletét.  

A vádlott, egy fiatal pécsi férfi 2017. február 27-én, a délelőtti órákban, Pécsett, egy utcán tartózkodott, amikor felfigyelt a lakása felé tartó idős, sértett nőre, akinek a bal kezében két bevásárló táska, míg jobb kezében kézitáska volt.

A vádlott egy ideig követte a sértettet, majd - mivel észlelte, hogy a sértett mindkét lábának térdízületi problémái vannak, ezért lassan halad - a lépcsőház bejárati ajtajához érkező sértett mellé érve megragadta a kezében tartott retiküljét, azt 2-3 alkalommal, nagy erővel megrántotta, melynek következtében a sértett - aki igyekezett az elvételt megakadályozni és közben segítségért is kiáltott - elesett, így a táska is kiesett a kezéből.

Ekkor a vádlott a sértett retiküljével - az abban lévő készpénzzel, pénztárcával, valamint a sértett lakáskulcsával és a nevére kiállított személyi igazolványával - a helyszínről elszaladt, majd az igazolványt és a táskát egy az utcában található ház előtt, a közterületen elhajította, míg a táskában talált 15.000 forint készpénzt eltulajdonította. A vádlott a sértettnek a bűncselekménnyel összesen 18.100 forint kárt okozott, melyből - a vádlottól történt lefoglalással - 2.740 forint megtérült.

Forrás: Pécsi Törvényszék