Drogot árult ismerőseinek, előzetesben ülhet most

2018. május 17. csütörtök 10:57

Drogot árult ismerőseinek, előzetesben ülhet most

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy sámodi férfi előzetes letartóztatását kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra. 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017 májusa és 2018. május 14. között különböző kábító hatású anyagokat szerzett meg ismeretlen személyektől, és azokat az ismeretségi körébe tartozó más személyek részére, haszonszerzés érdekében eladta.

A nyomozó hatóság 2018. május 14-én a gyanúsított személygépkocsiját ellenőrzés alá vonta, majd házkutatást is tartott, ezek során mindkét intézkedés alkalmával, kábítószer-kereskedelem és fogyasztás során használatos tárgyi bizonyítási eszközöket és különböző kábítószer gyanús anyagokat foglaltak le.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, jelentős és kiemelt tárgyi súlyú.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, vagy megfélemlítené, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Pécsi Törvényszék