Délvidéki fiatalok látogattak el Pécsre és Mohácsra

2017. március 14. kedd 17:55

Délvidéki fiatalok látogattak el Pécsre és Mohácsra

Pécsi Kalandozások néven átfogó diákutaztatási programot indított tavaly a Kosztolányi Dezső Céltársulás, a pécsi Zsolnay Kulturális Örökségkezelő Non-profit Kft.-vel együttműködésben. 

A rendezvény célja, hogy minél több délvidéki és horvátországi magyar iskolás juthasson el a baranyai megyeszékhelyre, akiknek szállását, étkezését és programjait teljes egészében a szervezők vállalják.

A tavalyi évben 300 magyar fiatal utazhatott Pécsre és térségébe ennek a programnak a keretében az 1920 előtti Dél-Magyarország területéről, akik a Dél-Dunántúl fővárosa mellett Mohácsot is megtekinthették.

A program 2017-ben is folytatódik, az első turnusban a vajdasági Adáról érkezett az ottani magyar iskola 40 fős csoportja kedden Pécsre, akik két napot töltenek városunkban. A csoportot Őri László alpolgármester köszöntötte a városházán.

Őri László szerint a program egyik legfontosabb célja, hogy a határon túli fiatalok eljussanak az anyaországba, Pécsre, hiszen ez által életre szóló barátságok, kapcsolatok köttethetnek a pécsi és a határon túli magyar fiatalok között.

Az alpolgármester azt is kiemelte, hogy a legjobb tanulók jöhettek el, ez egyfajta jutalomút.

Hétfőn egy ötvenfős kárpátaljai diákcsoportot fogadott Decsi István alpolgármester, ők a Pécsi Református Kollégium meghívására érkeztek Baranyába.

Forrás: Pécsi Önkormányzat